CORROVENTAS HISTORIE

Corroventa ble etablert i 1985

Corroventa ble etablert av Tekn. Dr. Knut Claesson. Hans brennende interesse for avfuktingsteknologi og muligheten til å nyttiggjøre seg denne for å utvikle nye produkter og teknikker for tørking av fukt- og vannskader utgjorde tidlig drivkraften bak selskapets virksomhet.
Det første produktet som ble lansert, slo godt an i markedet, fordi det var enkelt, ekstremt brukervennlig og hadde en unik patentert tørkeprosess som vesentlig forkortet tørketiden etter en vannskade. Knut Claesson etablerte tidlig et nært samarbeid med europeiske kunder som også aktivt påvirker utviklingen av Corroventas produkter.

Konsernet Volati

Siden 2007 har Corroventa vært eid av Volati-konsernet. Volati er industrielle investorer som kjøper opp små og mellomstore industriselskaper og utvikler dem gjennom aktivt eierskap. Volati har spesialisert seg på å hjelpe entreprenører, grunnleggere og eiere ved generasjonsskifter. Det er et jordnært selskap som tar aktivt eieransvar i datterselskapene. Volati kjøper selskaper for å utvikle – ikke for å selge.

Volatilogga 10cmVolatilogga 10cm

Milepæler i Corroventas 30 år lange historie

2015 – Vi feirer 30-årsjubileum og lanserer SuperVision®, som markerer starten på en ny æra innen avfukting. Med SuperVision fjernstyrer og -overvåker man tørkeprosessen fra datamaskin, mobil eller nettbrett, og det er en revolusjonerende innovasjon.

2014 – ES-serien, som består av en ny generasjon energibesparende, intelligente og kraftige maskiner, lanseres.

2013 – Corroventa starter egen produksjon av kjøleavfuktere.

2011 – Lansering av VentoVindTM, Corroventas system for behovsstyrt ventilasjon på loftet.

2007 – Corroventa kjøpes opp av Volati, som er industrielle investorer som kjøper opp små og mellomstore industriselskaper og utvikler dem gjennom aktivt eierskap.

2003 – Corroventa starter salg av produkter for å senke radonkonsentrasjonen i hus.

2000 – CTR 300XT lanseres. Den har samme kapasitet som CTR 200 fra 1988, men er betydelig mindre i størrelse og veier bare 16 kg.

1999 – Corroventa er først ut på markedet med å lansere avfuktere for krypgrunner.

1996 – Premiere for kombimaskinen, som Corroventa blir de første på markedet til å lansere.

1988 – Corroventa lanserer CTR 200, som er den første bærbare og brukervennlige avfukteren. Den veier 22 kg og har en kapasitet på 22 l/døgn.

1985 – Corroventa ble etablert.