Byggavfukting

Her bygges det et nytt kjøpesenter.

 • I undersøkelser angående reklamasjoner knyttet til nybygde eneboliger, viser det seg at den høyeste feilprosenten skyldes fuktskader forårsaket av mangelfull avfukting i byggeperioden. Med riktig kunnskap og de riktige rutinene blir avfukting en enkel og naturlig del av byggeprosessen og bidrar til raskt byggetempo og god kvalitet.

  Løsning: Dette byggefirmaet har leid utstyret sitt fra Corroventa. De bruker den mobile avfukteren A50 TD2, som er perfekt til byggavfukting eller renovasjon. Dessuten har de fått rask og personlig support av Corroventas kunnskapsrike personale.

Veggdyr

Å nei! Hotellet er rammet av veggedyr!

 • Veggedyr har blitt et stort problem i hele Europa, og de kan være vanskelige å bli kvitt. For et hotell kan det innebære en katastrofe. En skadedyrsanering må gjøres raskt og diskré før veggedyrene og ryktet rekker å spre seg.

  Løsning: Corroventas saneringssystem H4 ES fjerner de små, fæle snyltegjestene raskt og effektivt. Du installerer systemet raskt og diskré og kobler det til Corroventas SuperVision®. Det gir deg full kontroll over saneringsprosessen, uansett hvor du befinner deg.

  Systemet jobber raskt, stille, uten kjemikalier og uten risiko for at veggedyrene sprer seg til andre rom.

Oversvømmelse

Oversvømmelse.

 • Etter et par dager med regn har vannstanden i elven like ved et boligområde steget, og flere hus har blitt rammet av oversvømmelse. Da må man handle raskt! Jo raskere innsats, desto mindre blir skadene.

  Løsning: Kjøleavfuktere er ofte en god løsning, siden de ikke krever noen omfattende installasjon. Du installerer Corroventas kjøleavfukter K5 ES HP PX i alle rammede hus og velger å overvåke og styre tørkeprosessen via SuperVision®. Da unngår du omfattende reisetid og kan overvåke alle de rammede husene på avstand. Samtidig blir tørkeresultatet optimalt, siden du har full kontroll over tørkeprosessen uansett hvor du befinner deg.

Loftsavfukting

Behovsstyrt ventilasjon på loftet.

 • Allerede da dette huset ble bygd, valgte de å installere et ventilasjonssystem for å motvirke fuktproblemer på loftet.
  Uansett om det dreier seg om for mye eller for lite, kan feil ventilasjon føre til fuktproblemer og i verste fall et usunt boligmiljø.

  Løsning: VentoVindTM er Corroventas system for behovsstyrt ventilasjon på loftet. Det sikrer at ventilasjon bare skjer når det er gunstig og nødvendig for loftsrommet. Behovsstyrt ventilasjon er optimalt med tanke på fukt, og det sparer dessuten energi.
  Huseieren kan enkelt styre og overvåke VentoVindTM via det trådløse betjeningspanelet HomeVision Pro®.

Krypgrunnsavfukting

Problemer med fukt i krypgrunnen.

 • Fukt kan føre til større problemer som muggangrep, soppdannelse, lukt og i verste fall et usunt boligmiljø.
  For huseieren er det viktig å finne et pålitelig produkt som beskytter huset og menneskene som bor i det. Men huseieren har også krav på energieffektivitet og driftssikkerhet.

  Løsning: For det kalde klimaet i krypgrunnen er en adsorpsjonsavfukter den optimale løsningen. Corroventas krypgrunnsavfukter CTR 300TT2 er spesielt utviklet for bruk i krypgrunner der det stilles høye krav til energieffektivitet, driftssikkerhet og lang levetid.

Radonsanering

Radon i hjemmet.

 • Radon er en radioaktiv gass som er usynlig for øyet og helt luktfri.
  Du har utført en radonmåling og har dessverre oppdaget at radon fra bakken har lekket inn i husgrunnen. Det har forårsaket en økt radonverdi som er skadelig for helsen. Den nybakte hytteeieren er selvsagt bekymret.

  Løsning: Corroventas radonsug RS 100 og RS 400 er utviklet spesielt for radonsanering og arbeider sikkert og effektivt.

Avfukting etter brann

Oi oi oi, dette var ille!

 • Det brenner, men takk og lov har alle mennesker og dyr klart å komme seg uskadet ut, og brannvesenet har kontroll på flammene.

  Når brannen er slukket, er det helt avgjørende at avfuktingsprosessen settes i gang straks. Ved en brann dannes det ofte korrosive røykavleiringer som i kombinasjon med den høye luftfuktigheten fra slukkingsarbeidet er svært skadelig for alle typer metallflater og elektronikk.

  Løsning: Du starter tørking av akutte vannskader, eventuelt med Corroventas CTR 1000LKV, som er en adsorpsjonsavfukter med innebygd luftkjølt kondensator. Den er ideell ved akutte vannskader og byggavfukting, fordi den er enkel å få i gang uten behov for avansert installasjon.

Utleie

Nå haster det!

 • På grunn av kraftige skybrudd står store deler av Europa under vann. Behovet for mange og kraftige avfuktere er stort, og det haster.

  Løsning: Corroventa har mer enn 10 000 maskiner i utleieparken, plassert i depoter på flere steder i Europa. Akkurat denne lastebilen er på vei med et stort lass adsorpsjonsavfuktere, kjøleavfuktere og vannutskillere, og de skal snart levere maskinene til Corroventas kunder som jobber i det oversvømmede området.

  Jo raskere innsats, desto mindre blir skaden.

Vannskade

Ulykke i korridoren.

 • I dag fikk rektor en kjedelig overraskelse da hun kom på jobb. Noen rakkerunger hadde tettet til avløpet til en av vaskeservantene før de gikk fra skolen i går, og i løpet av natten ble en hel korridor fylt med vann.

  Løsning: Jo raskere man setter inn tørketiltak, jo større er sjansen for å minimere skadeomfanget og forkorte tørketiden. Ellers kan skaden medføre store merkostnader og tidkrevende rivings-, avfuktings- og gjenoppbyggingsarbeid. Du starter tørking av akutte vannskader, eventuelt med Corroventas kjøleavfukter K3 HP. Den er ideell ved akutte vannskader og byggavfukting, fordi den er enkel å få i gang uten behov for avansert installasjon.

Avfukting

Fare for fuktskader.

 • Biler som ble våte av den siste regnskuren, står parkert inne i parkeringshuset og fordamper fukt. Det er fare for fuktskader inne i parkeringshuset, og økt risiko for rust på bilene. Du må finne en løsning som effektivt fjerner fukten, og som fungerer godt i uoppvarmede lokaler.

  Løsning: Corroventas adsorpsjonsavfukter A4 ES X, som med sin ekstravarmer er den optimale løsningen i uoppvarmede lokaler.

Vannskade

Vannrøret har frosset og sprukket.

 • Frosne vannrør har sprukket og forårsaket en vannskade i en av hyttene.

  Løsning: Du installerer Corroventas adsorpsjonsavfukter A4 ES X, som takket være sin innebygde ekstravarmer fungerer optimalt i den uoppvarmede hytten. Du kobler adsorpsjonsavfukteren til SuperVision®, slik at du får full kontroll over tørkingen uansett hvor du befinner deg. Perfekt, tenker du sikkert, siden hytteområdet ligger et stykke fra byen.

Fukttekniker ved bussholdeplass

“Tørkingen er ferdig, nå slår jeg av.”

 • Du står og venter på bussen på vei hjem fra jobb. Du har logget inn på Corroventas SuperVision® og sjekket alle dine pågående oppdrag.
  Du ser at maskinene som du installerte på et kontor i forrige uke, har tørket ferdig, så du slår dem av fra mobilen din. Nå trenger de ikke å stå på unødvendig lenge og sløse energi og penger.
  Samtidig oppdager du at innstillingene for et annet tørkeoppdrag må justeres. Det kan du også ordne på mobilen.
  Herlig – du har nå styrt flere av tørkeoppdragene dine på et par minutter mens du ventet på bussen.

Trykktørking

Trykktørking.

 • I dette huset med lagdelt konstruksjon har vann fra den oversvømte elven lekket ned i isolasjonen. Vanligvis krever den typen vannskade at konstruksjonen brytes opp for å kunne tørkes, noe som medfører store renoveringskostnader og ekstra vanskeligheter for huseieren.

  Løsning: Trykktørking er en av de mest effektive og raskeste metodene for å tørke lagdelte konstruksjoner. Teknologien er basert på at varm og tørr luft ledes fra en adsorpsjonsavfukter til en turbin, som i sin tur øker luftens temperatur ytterligere og presser luften ned i byggkonstruksjonen via et slangesystem.
  Siden du ikke trenger å bryte opp konstruksjonen for å tørke, kan du unngå omfattende og dyre renoveringer. Bra for huseieren, forsikringsselskapet og saneringsfirmaet.

  PS. Før trykktørking skal alltid sugetørking utføres, slik at alt vann forsvinner.

Våre løsninger

 • Vannskader og oversvømmelse

  Vi har kunnskapen og utstyret som skal til for å avfukte forskjellige byggkonstruksjoner, slik at enhver vannskade kan tørkes så raskt og effektivt som mulig.

 • Boligmiljø

  Det er viktig at du som eier en bolig, beskytter den for å skape et trygt og sunt boligmiljø.

 • Skadedyrsanering

  Det finnes flere forskjellige systemer mot skadedyr på markedet, men Corroventas profesjonelle varmesystem sanerer raskt, enkelt og uten kjemikalier.

 • Industrielle bruksområder

  Unngå korrosjon og kondens, og skap et ønsket fuktklima med Corroventas produkter for industrielle bruksområder.